Ziekteverzuim NL naar schokkende hoogte

Volgens de bronnen van het CBS (2020) blijkt dat in de eerste twee kwartalen het gemiddeld verzuim in Nederland gestegen is naar 5,2% in de industrie kan dit zelfs oplopen naar 6,1%. Zulke getalen zijn de afgelopen jaren ongekend voor Nederland. Natuurlijk heeft de uitbraak van COVID-19 hier invloed op.

Maar wat betekend dat voor het bedrijf? Heel simpel; een enorme kostenpost! Personeelskosten zijn vaak de grootste uitgave in een bedrijf. Zeker als het gaat om ziekteverzuim. Volgens de gegevens van ArboNed (2020) zie je dat één verzuimdag zo’n 250 euro kost voor het bedrijf. Bij uitval door fysieke klachten zie je dat het verzuim gemiddeld 5 dagen is, als je kijkt naar uitval door psychische klachten zie je dat mensen gemiddeld 60 dagen thuis zitten. Al met al zie je hoe dit al snel een kostenpost kan worden.

Nu tegenwoordig de COVID-19 om de hoek komt kijken zien we dat er een enorme vraag is om het verzuim weer onder controle te krijgen.
Arbo Fysiocare heeft een uitgebreid team van specialisten in oa psychologie, coaching, fysiotherapie, sport, dieetiek en arbeidsdeskundige hebben wij een voor alle verzuimvraagstukken een aanpak op maat. Ook hebben we speciaal een COVID-19 revalidatie programma gemaakt, welke aantoonbaar het verzuim naar beneden haalt.

Geintresseerd wat wij kunnen betekenen voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: